Tiedostojen ja hakemistojen käyttöoikeuksien muuttaminen Tiedostonhallinnassa¶
yhteenveto
Jos sinulla on tiedostoja tai verkkosivuja, joita haluat estää Internetissä, muuta näiden tiedostojen käyttöoikeuksia Tiedostonhallinnassa.
Tässä aiheessa opit muuttamaan tiedostojen ja hakemistojen käyttöoikeuksia Pleskissä.
Varoitus: Tämä aihe olettaa, että tunnet tiedostojärjestelmän käyttöoikeuksien periaatteet. Virheellisten käyttöoikeuksien asettaminen tiedostoihin ja hakemistoihin voi vahingoittaa verkkosivustoasi.
(Plesk for Linux) Tiedoston tai hakemiston käyttöoikeuksien muuttaminen:
Siirry kohtaan Websites & Domains > toimialuenimi > Files.
Napsauta sen tiedoston tai hakemiston riviä, jonka käyttöoikeuksia haluat muuttaa, ja napsauta sitten Muuta käyttöoikeuksia.
Muista
Tiedostonhallinta ei näytä Muuta käyttöoikeuksia -painiketta tiedostoille ja hakemistoille, joiden omistaja on muu kuin tilauksen käyttäjä (esimerkiksi
root- taiapache-käyttäjä). Näiden tiedostojen ja hakemistojen käyttöoikeuksia ei voi muuttaa.Valitse käyttäjäryhmille myönnettävät tai estettävät käyttöoikeudet.
Jos muutat hakemiston käyttöoikeuksia, voit saada sen alihakemistot ja tiedostot perimään muutetut käyttöoikeudet. Voit tehdä tämän valitsemalla ”Muuta käyttöoikeuksia rekursiivisesti” -valintaruudun.
Kun olet muuttanut käyttöoikeudet, napsauta Tallenna.
Käyttöoikeuksien muutokset tulevat voimaan välittömästi.
(Plesk for Windows) Tiedoston tai hakemiston käyttöoikeuksien muuttaminen:
Siirry kohtaan Websites & Domains > toimialuenimi > Files.
Napsauta sen tiedoston tai hakemiston riviä, jonka käyttöoikeuksia haluat muuttaa, ja napsauta sitten Muuta käyttöoikeuksia.
Tee seuraavasti:
Jos haluat, että tiedosto tai kansio perii käyttöoikeudet ylemmästä kansiosta (jos se ei jo peri niitä), valitse valintaruutu ”Salli ylemmältä kansiolta perittävien käyttöoikeuksien periytyminen tähän kohteeseen ja kaikkiin alikohteisiin. Sisällytä nämä tähän nimenomaisesti määritettyihin merkintöihin”.
Jos haluat, että kansion sisältämät tiedostot ja kansiot perivät määrittämäsi kansion käyttöoikeudet, valitse valintaruutu ”Korvaa kaikkien alikohteiden käyttöoikeusmerkinnät tässä näytettävillä merkinnöillä, jotka koskevat alikohteita”.
Jos haluat muuttaa tai poistaa ryhmän tai käyttäjän käyttöoikeuksia, napsauta haluamaasi nimeä ”Ryhmä- tai käyttäjänimet” -luettelossa. Jos ryhmää tai käyttäjää ei ole luettelossa, valitse haluamasi käyttäjän tai ryhmän nimi luettelon yläpuolella olevasta valikosta ja napsauta
-kuvaketta. Käyttäjä tai ryhmä tulee näkyviin luetteloon. Valitse se.Jos haluat sallia tai estää käyttöoikeuksia valitulle ryhmälle tai käyttäjälle, valitse käyttöoikeuksia vastaavat ”Salli”- tai ”Estä”-valintaruudut kohdassa ”Käyttöoikeudet: <käyttäjän/ryhmän nimi>”. Jos ”Salli”- tai ”Estä”-sarakkeiden valintaruudut näkyvät harmaina, se tarkoittaa, että vastaavat käyttöoikeudet on peritty ylemmästä kansiosta.
Jos haluat estää käyttöoikeudet, jotka on peritty ylemmältä kohteelta sallittuina, valitse vaadittavat valintaruudut kohdassa ”Estä”. Tämä ohittaa tälle tiedostolle/kansiolle perityt käyttöoikeudet.
Jos haluat sallia käyttöoikeudet, jotka on peritty ylemmältä kohteelta estettyinä, poista valinta valintaruudusta ”Salli ylemmältä kansiolta perittävien käyttöoikeuksien periytyminen tähän kohteeseen ja kaikkiin alikohteisiin. Sisällytä nämä tähän nimenomaisesti määritettyihin merkintöihin”. Tämä poistaa perityt käyttöoikeudet. Valitse sitten vaaditut valintaruudut kohdista ”Salli” ja ”Estä”.
Jos haluat poistaa käyttöoikeudet ryhmältä tai käyttäjältä, valitse vaadittava nimi ”Ryhmä- tai käyttäjänimet” -luettelosta ja napsauta sen vieressä olevaa
-kuvaketta.
Voit tarkentaa käyttöoikeuksia napsauttamalla ”Lisäasetukset”-painiketta ja tekemällä seuraavaa:
Jos haluat luoda käyttöoikeusmerkinnän ryhmälle tai käyttäjälle, valitse vaadittava nimi ”Ryhmä- tai käyttäjänimet” -luettelosta ja napsauta
-kuvaketta.Jos haluat asettaa tai muuttaa tiedoston tai kansion käyttöoikeuksia ryhmälle tai käyttäjälle, valitse vaadittava nimi ”Ryhmä- tai käyttäjänimet” -luettelosta ja valitse vaaditut ”Salli”- ja ”Estä”-valintaruudut kohdassa ”Käyttöoikeudet: <käyttäjän/ryhmän nimi>” lueteltujen käyttöoikeuksien kohdalta.
Jos haluat poistaa käyttöoikeusmerkinnän ryhmältä tai käyttäjältä, valitse vaadittava nimi ”Ryhmä- tai käyttäjänimet” -luettelosta ja napsauta
-kuvaketta.Jos haluat kansion alikohteiden perivän kohdassa ”Käyttöoikeudet: <käyttäjän/ryhmän nimi>” määritetyt käyttöoikeudet, valitse valintaruutu ”Korvaa kaikkien alikohteiden käyttöoikeusmerkinnät tässä näytettävillä merkinnöillä, jotka koskevat alikohteita” ja valitse sitten ”Käytä kohteeseen” -luettelosta ne kohteet, joiden on perittävä käyttöoikeudet.
Valitse OK.

