Asiakastilin hallinta¶
Kuten osiossa Pleskin pikaopas kerrotaan, ensimmäinen vaihe yrityksesi verkkoläsnäolon luomisessa on tilaaminen isännöintiyrityksen (palveluntarjoajan) palveluihin. Kun tilaat isännöintisuunnitelman, Pleskiin luodaan asiakastili, jonka avulla voit kirjautua Pleskiin ja käyttää isännöintipalveluita ja -resursseja, kuten postilaatikoita, levytilaa ja kaistanleveyttä.
Asiakastili ja useat tilaukset¶
Plesk antaa mahdollisuuden tilata niin monta isännöintisuunnitelmaa kuin tarvitset. Jos esimerkiksi haluat, ettei pääsivustosi jaa isännöintiresursseja yrityksen haaran sivuston kanssa, voit tilata toisen isännöintisuunnitelman samaan asiakastiliin. Toisin sanoen asiakastili on henkilökohtainen käyttöoikeus kaikkiin tilauksiisi (katso alla oleva kuva).
Toinen syy käyttää useita tilauksia on, että tilaukseen voi liittyä vain yksi IPv4- ja yksi IPv6-osoite. Näin ollen kaikki tilauksen sisäiset toimialueet jakavat saman IP-osoitteen (v4 tai v6). Jos haluat isännöidä sivustoja eri IP-osoitteissa, sinun on tilattava sama suunnitelma niin monelle IP-osoitteelle kuin tarvitset. Tämä voi olla hyödyllistä esimerkiksi silloin, jos haluat suojata yhteydet kullekin sivustollesi erillisellä SSL/TLS-varmenteella.
Järjestelmäkäyttäjät¶
Jokaista isännöintitilausta kohden Plesk luo järjestelmäkäyttäjän – käyttäjätilin Plesk-palvelimen käyttöjärjestelmässä. Asiakkaat saavat järjestelmäkäyttäjiensä käyttöoikeustiedot palveluntarjoajaltaan ja käyttävät niitä yhteyksiin palvelimeen FTP:n, SSH:n ja vastaavien kautta. Lisäksi kaikki Plesk-tiedostojen ja -hakemistojen toiminnot suoritetaan järjestelmäkäyttäjien puolesta. Esimerkiksi kun asiakas lisää uuden tiedoston Tiedostonhallintaan, tilauksen järjestelmäkäyttäjästä tulee tiedoston omistaja.
Resurssien lisääminen tilaukseen¶
Uuden tilauksen ostaminen isännöintiresurssien laajentamiseksi ei aina ole tarpeen. Voit aina parantaa vain yhtä tilaustasi. Voit esimerkiksi lisätä ylimääräistä levytilaa tai SSL/TLS-tukea. Tämä onnistuu vaihtamalla toiseen isännöintisuunnitelmaan tai ostamalla isännöintisuunnitelman laajennuksia.
Keskeytetyn tilauksen palauttaminen käyttöön¶
Jos näet viestin ”Varoitus: Tilaus on keskeytetty. Kaikki sivustosi eivät ole käytettävissä.” kirjauduttuasi tilillesi ja valittuasi tilauksen, se tarkoittaa, että kyseinen tilaus on keskeytetty. Tilaus voidaan keskeyttää useista syistä:
Tilauksen voimassaoloaika on päättynyt.
Tilaus on ylittänyt yhden tai useamman resurssin käyttörajan.
Palveluntarjoaja on keskeyttänyt tilauksen manuaalisesti.
Kun tilaus on keskeytetty, et voi hallita mitään sen osa-alueita (kuten isännöintiasetuksia, sähköpostitilejä, tietokantoja ja muita). Sivustosi eivät ehkä ole käytettävissä palveluntarjoajan määrittämistä asetuksista riippuen.
Vain palveluntarjoaja voi palauttaa tilauksesi käyttöön. Suosittelemme ottamaan yhteyttä palveluntarjoajaan mahdollisimman pian ongelman ratkaisemiseksi.
Asiakastilin hallinta¶
Pleskissä voit suorittaa useita hallintatoimia asiakastilillesi:
Vaihda tilin salasana ja henkilötiedot. Lisätietoja on osiossa Salasanan ja yhteystietojen vaihtaminen.
Tarkastele tilauksen sisältämien palvelujen ja resurssien luetteloa Tili-osiossa. Kaikkien tilauksen ominaisuuksien yksityiskohtaiset tiedot löytyvät osiosta Tilauksen yhteenvedon tarkastelu.
Tarkastele tilisi tilastoja, esimerkiksi levytilan tai liikenteen käyttöä. Lisätietoja on osiossa Tilastojen tarkastelu.
Muiden käyttäjien pääsy tiliisi¶
Jos isännöintiin liittyvien ylläpitotoimien määrä on liian suuri yhdelle henkilölle, voit delegoida osan niistä muille. Tätä varten voit luoda lisäkäyttäjätilejä, jotka ryhmitellään käyttäjäroolien avulla. Voit esimerkiksi luoda ryhmän, jonka sallitaan vain ladata sisältöä verkkosivustoille. Tämän ryhmän käyttäjät eivät voi suorittaa muita toimintoja kuin hallita verkkosivuston sisältöä. Lisätietoja lisäkäyttäjistä on osiossa (Edistynyt) Lisäkäyttäjätilien hallinta.
