Asiakkaiden hallinta¶
Kun olet luonut asiakastilin, voit suorittaa sille seuraavat toiminnot:
Muuta yhteys- ja kirjautumistietoja.
Palauta asiakkaan salasana.
Keskeytä tai aktivoi asiakastili.
Lisää muistiinpanosi asiakastilistä.
Muuta asiakastili jälleenmyyjän tiliksi.
Siirrä asiakastili toiselle omistajalle.
Poista asiakastili kaikkine tilauksineen ja verkkosivustoineen.
Huomaa, että järjestelmänvalvoja voi hallita sekä omia asiakkaitaan että jälleenmyyjien asiakkaita. Lisätietoja on kohdassa Jälleenmyyjien tilausten hallinta.
Lisätietoja asiakkaiden, jälleenmyyjien sekä heidän toimialueidensa ja tilaustensa välisestä parannetusta siirtymisestä on kohdassa Plesk-objektien pikanavigointi.
Yhteystietojen muuttaminen¶
Asiakkaan yhteystietojen muuttaminen:
Käyttäjänimen ja salasanan muuttaminen¶
Asiakkaan asiakaspaneelin käyttämän käyttäjänimen ja salasanan muuttaminen:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja napsauta luettelossa <Asiakkaan nimi>.
Napsauta oikeanpuoleisessa sivupalkissa Muuta kirjautumistietoja.
Päivitä salasana ja käyttäjänimi ja napsauta OK.
Muista
Plesk ei ilmoita asiakkaille automaattisesti kirjautumistietojen muutoksista. Vielä tärkeämpää on, että asiakkaiden on annettava käyttäjänimensä ja sähköpostiosoitteensa salasanan palauttamiseksi. Muista siksi ilmoittaa asiakkaillesi kirjautumistietojen muutoksista, erityisesti jos muutat heidän käyttäjänimeään. Muuten he eivät pysty käyttämään Pleskiä.
Salasanan palauttaminen¶
Voit palauttaa asiakkaan salasanan ja lähettää asiakkaalle automaattisesti sähköpostiviestin, jossa on salasanan palautuslinkki.
Asiakkaan salasanan palauttaminen:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja napsauta asiakasta, jonka salasana haluat palauttaa.
Napsauta oikeanpuoleisessa sivupalkissa ”Muuta kirjautumistietoja”.
Napsauta ”Näytä linkki” kohdan ”Salasanan nollauksen linkki” vierestä.
Lähetä asiakkaalle sähköpostiviesti, jossa on salasanan palautuslinkki:
Jos haluat lähettää sähköpostiviestin automaattisesti asiakkaan yhteystiedoissa määritettyyn sähköpostiosoitteeseen, napsauta Lähetä sähköpostiin.
Jos haluat lähettää sähköpostin muuhun osoitteeseen kuin asiakkaan yhteystiedoissa määritettyyn, kopioi salasanan palautuslinkki ja lähetä se manuaalisesti.
Asiakas saa salasanan palautuslinkin ja voi seurata sitä uuden salasanan asettamiseksi.
Kuvausten lisääminen¶
Voit lisätä asiakastilille muistiinpanoja tai kuvauksen. Tämä kuvaus näkyy asiakasluettelossa asiakkaan nimen alla.
Järjestelmänvalvoja voi omien kuvaustensa lisäksi tarkastella ja muokata jälleenmyyjien lisäämiä asiakastilien kuvauksia. Jälleenmyyjät voivat tarkastella ja muokata vain omien asiakkaidensa kuvauksia.
Kun lisäät asiakastilin, voit lisätä kuvauksesi Kuvaus-kenttään.
Olemassa olevien asiakkaiden kuvausten hallinta:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja napsauta luettelossa <Asiakkaan nimi>.
Napsauta oikeanpuoleisessa sivupalkissa [lisää kuvaus] tai napsauta [muokkaa], jos kuvaus on lisätty aiemmin. Muokkaa kuvauksen tekstiä ja napsauta OK.
Tilien keskeyttäminen¶
Keskeytettyjen asiakkaiden ja heidän luomiensa asiakaspaneelin käyttäjien pääsy Pleskiin estetään. Myös asiakkaiden tilaukset keskeytetään, mikä tarkoittaa, että heidän verkkosivustonsa, FTP- ja postipalvelunsa eivät ole enää käytettävissä Internet-käyttäjille.
Yhden tai useamman asiakastilin keskeyttäminen:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja valitse keskeytettävien asiakkaiden vieressä olevat valintaruudut.
Aktiivisten tilien suodattaminen pois:
Valitse Muuta tilaa > Keskeytä.
Vaihtoehtoisesti yhden tilin keskeyttämiseksi napsauta vastaavaa asiakkaan nimeä kohdassa Asiakkaat ja valitse oikeanpuoleisessa sivupalkissa Muuta tilaa > Keskeytä.
Tilien aktivoiminen¶
Kun tili aktivoidaan, myös kaikki sen tilaukset aktivoidaan, ja kaikki palvelut alkavat toimia.
Yhden tai useamman asiakastilin aktivoiminen:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja valitse tilit, jotka haluat aktivoida.
Keskeytettyjen tilien suodattaminen:
Napsauta Muuta tilaa > Aktivoi.
Vaihtoehtoisesti yhden tilin aktivoimiseksi napsauta vastaavaa asiakkaan nimeä kohdassa Asiakkaat ja valitse oikeanpuoleisessa sivupalkissa Muuta tilaa > Aktivoi.
Asiakastilien muuttaminen jälleenmyyjien tileiksi¶
Asiakastilit voidaan muuttaa jälleenmyyjän tileiksi. Voit valita jälleenmyyjäsuunnitelmat äskettäin muunnetuille tileille. Jos haluat säilyttää asiakkaalle käytettävissä olleet resurssit, valitse Mukautettu-suunnitelma: Uudella jälleenmyyjän tilillä on kaikkien asiakastiliin kuuluneiden tilausten resurssiosuuksien, käyttöoikeuksien ja sovellusten summa.
Asiakkaan muuttaminen jälleenmyyjäksi:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja napsauta luettelossa <Asiakkaan nimi>.
Napsauta oikeanpuoleisessa sivupalkissa Muuta jälleenmyyjäksi.
Valitse jälleenmyyjäsuunnitelma. Jätä Mukautettu-suunnitelma valituksi, jotta asiakkaan resurssiosuuksien, käyttöoikeuksien ja sovellusten summa säilyy jälleenmyyjällä.
Napsauta OK
Useiden asiakkaiden muuttaminen jälleenmyyjiksi:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja valitse useita asiakkaita, jotka haluat muuttaa jälleenmyyjiksi.
Napsauta Muuta jälleenmyyjiksi.
Valitse kullekin asiakkaalle jälleenmyyjäsuunnitelma. Jätä Mukautettu-suunnitelma valituksi, jotta asiakkaan resurssiosuuksien, käyttöoikeuksien ja sovellusten summa säilyy jälleenmyyjällä.
Napsauta OK.
Asiakkaiden siirtäminen toiselle omistajalle¶
Voit siirtää asiakastilit toiselle jälleenmyyjälle tai järjestelmänvalvojalle.
Asiakastilin siirtäminen toiselle omistajalle:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja napsauta luettelossa <Asiakkaan nimi>.
Napsauta oikeanpuoleisessa sivupalkissa Palveluntarjoaja-kentän vieressä olevaa Siirry toiseen-linkkiä.
Valitse uuden omistajan nimi (jälleenmyyjä tai järjestelmänvalvoja).
Valitse palvelusuunnitelma.
Jos haluat säilyttää asiakkaalle käytettävissä olevat resurssiosuudet, käyttöoikeudet ja sovellukset, jätä Mukautettu-suunnitelma valituksi.
Napsauta OK.
Useiden asiakastilien siirtäminen toiselle omistajalle:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja valitse useita asiakkaita, jotka haluat siirtää toiselle omistajalle.
Napsauta Siirrä kohteeseen.
Valitse uuden omistajan nimi (jälleenmyyjä tai järjestelmänvalvoja).
Valitse kullekin asiakkaalle palvelusuunnitelma.
Jos haluat säilyttää asiakkaalle käytettävissä olevat resurssiosuudet, käyttöoikeudet ja sovellukset, jätä Mukautettu-suunnitelma valituksi.
Napsauta OK.
Tilien poistaminen¶
Kun asiakastili poistetaan, myös kaikki asiakkaan tilaukset ja verkkosivustot poistetaan.
Asiakastilien poistaminen:
Siirry kohtaan Asiakkaat ja valitse tilit, jotka haluat poistaa.
Napsauta Poista.
Napsauta vahvistusikkunassa Kyllä.
Muista
Jos asiakas poistetaan, kaikki tämän asiakkaan luomat varmuuskopiot poistetaan Pleskin sisäisestä tallennustilasta.


